Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sphere-O-Bot does not talk to inkscape
03-20-2017, 09:33 PM (This post was last modified: 03-20-2017 10:51 PM by Burakko.)
Post: #1
Sphere-O-Bot does not talk to inkscape
I have a problem with inscape. Hardware -> OK. I use a serial monitor. When i "klick" "Enable Motors" Inscape send to the Arduino "v" command. Arduino say "hiEBBv13_and_above Protocol emulated by Eggduino-Firmware V1.6a" but the inscabe writes "Unable to find an Eggbot on any serial port. Sad" . I found in the script that inkscape looks for the word "EBB" so I cut out the "hi". But nothing gave it. When i send command: SM,2000,0,-200 motors ar runing. Hardware is OK. I change the name in the device menager to "EiBotBoard" but nothing... I change COM to COM2 but nothing... I change a VID & PID ...nothing... Sad( please help
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
03-21-2017, 10:25 AM
Post: #2
RE: Sphere-O-Bot does not talk to inkscape
Did you replace (overwrite) the default eggbot.py for this one?: http://www.jjrobots.com/wp-content/uploa...eggbot.zip
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
03-21-2017, 01:05 PM (This post was last modified: 03-21-2017 03:53 PM by Burakko.)
Post: #3
RE: Sphere-O-Bot does not talk to inkscape
Yes i do. Can someone eavesdrop on a serial monitor for me.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
03-21-2017, 04:07 PM
Post: #4
RE: Sphere-O-Bot does not talk to inkscape
Are you running Inkscaspe in Administrator mode "run as administrator"?
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
03-21-2017, 04:34 PM
Post: #5
RE: Sphere-O-Bot does not talk to inkscape
on Windows XP ? I em always administrator
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
03-22-2017, 12:25 AM
Post: #6
RE: Sphere-O-Bot does not talk to inkscape
After 7 hours I found the cause. Timeout = 5. I changed to 2 and 3 but I didn't know it needed 5sec waiting for answer. Now i have a second problem the egg motor work only in 1/4. I change a microsteps but on 8 and 4 his turns a few times. On 16microsteps only 25%. U know Y ?
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
03-22-2017, 12:08 PM
Post: #7
RE: Sphere-O-Bot does not talk to inkscape
We have sent you a private message. We would need more info about your setup
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Post Reply 


Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)