Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 1 Votes - 5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ROVERBOT
09-04-2016, 09:18 PM (This post was last modified: 09-04-2016 09:21 PM by citronium.)
Post: #24
RE: ROVERBOT
(08-31-2016 03:15 PM)WPLAW Wrote:  xuyenthanhngo,

Thanks for the great contribution.
Can you show us the connections and how you wired the CNC shield to the motors and Wi-Fi mod.
I have all of the parts you used, and could use the help.

Thanks
WPLAW


WPLAW,

Here is how I wired mine after tracking each wemos pin trace to the CNC shield. This is for a Wemos D1 R2. Note that R1 has different pinout.

WEMOS D1 R2 PIN --> CNC SHIELD FUNCTION --> BROBOT PIN
---------------------------------------------------
D0 --> X-STP --> MOTOR1-STEP
D1 --> Goes to SCL and Y-STP --> SCL
D2 --> Goes to SDA and Z-STP --> SDA
D3 --> X-DIR (Jumper with A-DIR to make common DIR pin) --> MOTORS-DIR
D4 --> Y-DIR (use wire to connect with A-STP) --> MOTOR2-STEP
D5 --> Goes to Z-Dir and also spindle direction --> NOT USED
D6 --> Goes to MOTOR ENABLE and spindle enable --> MOTOR ENABLE
D7 --> Goes to X-Lim and Z-Lim --> SERVO1
D8 --> Goes to Y-Lim --> SERVO2

Here is a picture of the wire connections (basically a jumper and a short wire). You also need to solder a wire to Vin pin so you can send power from the CNC Shield down to the Wemos.

https://www.dropbox.com/s/nb7b2sxjij6kxe...-Front.jpg

https://www.dropbox.com/s/tx22ezu4azwtiz5/IMG_7038.JPG

https://www.dropbox.com/s/1fwenhyl55j0n57/IMG_7039.JPG


I am using KomX's firmware from this thread.

http://forumsjjrobots.com/thread-826.html

The only modification (besides the ones suggested on the thread) are the eX_ESP_pins.h file as follows:

#define MOTORS_ENABLE_PIN D6
#define MOTORS_DIR_PIN D3
#define MOTOR1_STEP_PIN D0
#define MOTOR2_STEP_PIN D4

#define SONAR_TRIG_PIN -1
#define SONAR_ECHO_PIN -1
#define SDA_PIN D2
#define SCL_PIN D1

#define SERVO1_PIN D7
#define SERVO2_PIN D8
#define BATTERY_PIN A0

My robot has some issues where one wheel will rotate very slowly and the other will rotate very fast. The robot is balancing itself but goes in sharp circles. I checked hardware and is fine. Appears to be related to a firmware problem? I just submitted a question on that thread to see if I can get some help.

The MPU6050 was connected to the wemos card by soldering a 90 deg pin connector on the 3.3V/SDA/SCL/GND pin holes and doing a small tray out of plastic and using hot glue silicon to attach the sensor and a short wire connector. It basically sits on top of the ESP chip.

https://www.dropbox.com/s/0r3k4nv9eqqawpf/r2_1.jpg


Good luck and let me know if you also experiment the same issue of the robot running in circles. I'm wondering if my MPU6050 sensor being a bit tilted may be causing the problem.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Post Reply 


Messages In This Thread
ROVERBOT - xuyenthanhngo - 06-29-2016, 12:17 AM
RE: ROVERBOT - rosbot - 06-30-2016, 07:35 AM
RE: ROVERBOT - Ing. Lucian - 06-30-2016, 08:32 AM
RE: ROVERBOT - rosbot - 06-30-2016, 09:05 AM
RE: ROVERBOT - xuyenthanhngo - 07-01-2016, 12:07 AM
RE: ROVERBOT - jasoftic - 11-05-2016, 04:46 PM
RE: ROVERBOT - rosbot - 07-01-2016, 08:46 AM
RE: ROVERBOT - xuyenthanhngo - 07-17-2016, 07:40 AM
RE: ROVERBOT - JJrobots JP - 07-17-2016, 01:07 PM
RE: ROVERBOT - xuyenthanhngo - 07-17-2016, 03:19 PM
RE: ROVERBOT - jimmy - 07-17-2016, 04:22 PM
RE: ROVERBOT - xuyenthanhngo - 07-18-2016, 02:16 AM
RE: ROVERBOT - jimmy - 07-18-2016, 02:55 AM
RE: ROVERBOT - xuyenthanhngo - 07-26-2016, 08:32 AM
RE: ROVERBOT - plusulli - 07-26-2016, 09:58 PM
RE: ROVERBOT - JJrobots JP - 07-28-2016, 03:53 PM
RE: ROVERBOT - xuyenthanhngo - 07-28-2016, 03:58 PM
RE: ROVERBOT - jimmy - 07-28-2016, 04:29 PM
RE: ROVERBOT - xuyenthanhngo - 07-29-2016, 02:45 AM
RE: ROVERBOT - jimmy - 07-29-2016, 03:56 PM
RE: ROVERBOT - Adora - 08-08-2016, 08:19 AM
RE: ROVERBOT - citronium - 08-19-2016, 07:28 PM
RE: ROVERBOT - Cassiope34 - 08-22-2016, 08:41 AM
RE: ROVERBOT - WPLAW - 08-31-2016, 03:15 PM
RE: ROVERBOT - citronium - 09-04-2016 09:18 PM
RE: ROVERBOT - Jefferson - 09-08-2016, 11:58 AM
RE: ROVERBOT - citronium - 09-10-2016, 04:04 PM
RE: ROVERBOT - WPLAW - 09-09-2016, 02:07 AM
RE: ROVERBOT - Jefferson - 02-11-2017, 06:43 PM
RE: ROVERBOT - Jefferson - 09-10-2016, 11:57 PM
RE: ROVERBOT - Jinhak Kim - 11-02-2016, 01:14 AM
RE: ROVERBOT - erik - 01-16-2017, 05:46 PM
RE: ROVERBOT - jefm - 03-06-2017, 03:51 PM
RE: ROVERBOT - xuyenthanhngo - 02-04-2018, 04:44 PM
RE: ROVERBOT - JohnQ - 02-04-2018, 05:31 PM
RE: ROVERBOT - xuyenthanhngo - 02-05-2018, 03:01 PM
RE: ROVERBOT - xuyenthanhngo - 02-20-2018, 10:01 AM
RE: ROVERBOT - sophiewilson0191 - 04-02-2018, 02:56 PM
RE: ROVERBOT - Vaygr - 04-02-2018, 04:50 PM

Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 2 Guest(s)