Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stepper Drive movements not smooth
03-31-2020, 07:35 PM
Post: #1
Stepper Drive movements not smooth
So I was able to build the sphere o bot assy and let it plot a simple text.
But comparing with all the pictures and videos I found so far my print is not that smooth. The steps are somehow to big and not smooth.

Any advice?
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
04-01-2020, 10:18 AM
Post: #2
RE: Stepper Drive movements not smooth
What stepper motor drivers are you using? A4988?
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
04-01-2020, 12:13 PM
Post: #3
RE: Stepper Drive movements not smooth
I bought a DEVIA Robotics Control Board including 2x A4988 drivers.
BTW one of the two drivers is getting real hot compared to the other one.

I have some DRV8825 drivers, but the stepper won't move with those.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
04-01-2020, 10:24 PM
Post: #4
RE: Stepper Drive movements not smooth
(04-01-2020 12:13 PM)disconizer Wrote:  I bought a DEVIA Robotics Control Board including 2x A4988 drivers.
BTW one of the two drivers is getting real hot compared to the other one.

I have some DRV8825 drivers, but the stepper won't move with those.

Check if that stepper motor driver has the heatsink touching the metal pins of the module. Looks like there is a short circuit (or there was)
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
04-03-2020, 05:32 PM
Post: #5
RE: Stepper Drive movements not smooth
ok, so it was not about the motor drivers but the power supply. Even it states 12V 3A... I got curious because running just one stepper did work out great.
I changed the power supply to a better one and all works great now.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
04-03-2020, 08:57 PM
Post: #6
RE: Stepper Drive movements not smooth
(04-03-2020 05:32 PM)disconizer Wrote:  ok, so it was not about the motor drivers but the power supply. Even it states 12V 3A... I got curious because running just one stepper did work out great.
I changed the power supply to a better one and all works great now.

Could you please send us a photo of the faulty power supply please? (to: info@jjrobots.com) We will send you a replacement asap.
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Post Reply 


Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)