Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
software not working on mac
03-03-2018, 06:15 PM
Post: #1
software not working on mac
Hi.

If i download the version of inkscape that is recommended the eggbot .dmg file won't install.

It will install with the old version of inkscape (0.48?) but inkscape 0.48 won't run on the mac.

any hints?
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
03-03-2018, 10:05 PM (This post was last modified: 03-03-2018 10:07 PM by colin_barlow.)
Post: #2
RE: software not working on mac
Hi. Have now managed to navigate past that issue... needed a very specific version of 0.48 (0.48.5 i think....).

Now, when running inkscape and the eggbot control get the message

Inkscape has received additional data from the script executed. The script did not return an error, but this may indicate the results are not as expected.

python:VERSIONER_PYTHON_VERSION environment variable error(ignored). The fantastic lxml wrapper for libxml2 is required by index.py and therefor this extension. Please download and inasll the latest version (etc etc) ...

Help?

and worth mentioning I replaced with the amended egg_bot.py file - although have no idea whether that makes a difference to this issue..

Colin
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
04-20-2018, 05:32 PM
Post: #3
RE: software not working on mac
Hi,

I have successfully loaded and have running Inkscape .91 and EggBot 2.7.1 on my Mac. I had to make the following change to the ebb_serial.py code for the Sphere-o-bot to be recognized.

if comports:
comPortsList = list(comports())
EBBport = None
for port in comPortsList:
if port[1].startswith("Arduino Leonardo"): //<<<--- Change made here.
EBBport = port[0] #Success; EBB found by name match.
break #stop searching-- we are done.
if EBBport is None:
for port in comPortsList:
if port[2].startswith("USB VID:PID=04D8:FD92"):
EBBport = port[0] #Success; EBB found by VID/PID match.
break #stop searching-- we are done.
return EBBport

Regards,

Wayne

PS: I was unable to load on the Mac the version of EggBot (2.4) suggested by the documentation.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
04-23-2018, 05:19 PM (This post was last modified: 04-23-2018 05:21 PM by JJrobots JP.)
Post: #4
RE: software not working on mac
(04-20-2018 05:32 PM)WayneG Wrote:  Hi,

I have successfully loaded and have running Inkscape .91 and EggBot 2.7.1 on my Mac. I had to make the following change to the ebb_serial.py code for the Sphere-o-bot to be recognized.

if comports:
comPortsList = list(comports())
EBBport = None
for port in comPortsList:
if port[1].startswith("Arduino Leonardo"): //<<<--- Change made here.
EBBport = port[0] #Success; EBB found by name match.
break #stop searching-- we are done.
if EBBport is None:
for port in comPortsList:
if port[2].startswith("USB VID:PID=04D8:FD92"):
EBBport = port[0] #Success; EBB found by VID/PID match.
break #stop searching-- we are done.
return EBBport

Regards,

Wayne

PS: I was unable to load on the Mac the version of EggBot (2.4) suggested by the documentation.

Thank you for this! Do you mind if we link this post to a updated assembly guide for MAC users? What Mac OS are you currently using?
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
04-26-2018, 04:06 PM
Post: #5
RE: software not working on mac
(04-23-2018 05:19 PM)JJrobots JP Wrote:  
(04-20-2018 05:32 PM)WayneG Wrote:  Hi,

I have successfully loaded and have running Inkscape .91 and EggBot 2.7.1 on my Mac. I had to make the following change to the ebb_serial.py code for the Sphere-o-bot to be recognized.

if comports:
comPortsList = list(comports())
EBBport = None
for port in comPortsList:
if port[1].startswith("Arduino Leonardo"): //<<<--- Change made here.
EBBport = port[0] #Success; EBB found by name match.
break #stop searching-- we are done.
if EBBport is None:
for port in comPortsList:
if port[2].startswith("USB VID:PID=04D8:FD92"):
EBBport = port[0] #Success; EBB found by VID/PID match.
break #stop searching-- we are done.
return EBBport

Regards,

Wayne

PS: I was unable to load on the Mac the version of EggBot (2.4) suggested by the documentation.

Thank you for this! Do you mind if we link this post to a updated assembly guide for MAC users? What Mac OS are you currently using?

No I don't mind you making the link.

I am using Mac OS High Sierra (10.13).
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Post Reply 


Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)