Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
help needed :)
09-02-2017, 03:31 PM (This post was last modified: 09-02-2017 03:38 PM by linkspyder.)
Post: #1
help needed :)
Hi,

First of all let me say that I'm new in the arduino world.
I've been trying to build for the very first time one balancing robot till I have discovered brobot and decided to give a shot.

I've managed to put up all the parts and because most of the electronics already had and it was just a matter or printing the necessary parts.

the problem is that I cannot make the code work as you can see below from the serial monitor, and the robot is just static Angry. With other examples of stepper motor sketches I have no problems as they seem to work just fine...also let me say that I'm using leonardo with a dfrobot a4988 stepper motor shield.

thanks for the help


BROBOT by JJROBOTS v2.2
Initializing I2C devices...
Initializing DMP...
Enabling DMP...
Gyro calibration!! Dont move the robot in 10 seconds...
Initalizing ESP Wifi Module...
WIFI RESET
AT


OK
AT+RST


OK

ets Jan 8 2013,rst cause:4, boot modeSad3,7)

wdt reset
load 0x40100000, len 25540, room 16
tail 4
chksum 0x7d
load 0x3ffe8000, len 3428, room 4
tail 0
chksum 0x7a
load 0x3ffe8d70, len 6660, room 8
tail 12
chksum 0x8b
csum 0x8b
rl
ready
AT+GMR

00200.9.4

OK
AT+CIPSTAMAC?

+CIPSTAMAC:"18:fe:34:fbBig Grin9Big Grin0"

OK
MAC:18FE34FBD9D0

AT+CWQAP


OK
AT+CWMODE=2


OK
AT+CWSAP="JJROBOTS_D0","87654321",5,3


OK
Start UDP server at port 2222
AT+CIPMUX=0


OK
AT+CIPMODE=1


OK
AT+CIPSTART="UDP","192.168.4.2",2223,2222,0

0,CONNECT

OK
AT+CIPSEND


>
Testing device connections...
MPU6050 connection successful
Servo initialization...
Steper motors initialization...
Adjusting DMP sensor fusion gain...
BATTERY:0
Let´s start...
FIFO RESET!!
FIFO RESET!!
FIFO RESET!!
FIFO RESET!!
FIFO RESET!!
FIFO RESET!!
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
09-03-2017, 12:45 PM
Post: #2
RE: help needed :)
Test first latest version of code --> https://github.com/jjrobots/B-ROBOT_EVO2
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
09-05-2017, 04:58 PM
Post: #3
RE: help needed :)
(09-03-2017 12:45 PM)PaoloP Wrote:  Test first latest version of code --> https://github.com/jjrobots/B-ROBOT_EVO2

hi, thanks for the reply;

Have tested the new version code; this time I have some movement from the stepper motors; they spin slowy in one direction without stopping, despite any movement I make with the board; from the serial monitor I can see a MPU6050 Error:-11 and it keeps appearing...funny thing is that I got everthing working the wifi conection, the servo response from the touchosc app, only the motors are giving problems Sad; on the previous version of the code didnt have errors with the mpu6050 unit... any toughts? thanks



JJROBOTS
Don't move for 10 sec...
WHO_AM_I : 68, error = 0
WIFI init
+++AT


OK

AT+RST


OK


ets Jan 8 2013,rst cause:4, boot modeSad3,7)

wdt reset
load 0x40100000, len 25540, room 16
tail 4
chksum 0x7d
load 0x3ffe8000, len 3428, room 4
tail 0
chksum 0x7a
load 0x3ffe8d70, len 6660, room 8
tail 12
chksum 0x8b
csum 0x8b
sl
ready

AT+GMR

00200.9.4

OK

AT+CIPSTAMAC?

+CIPSTAMAC:"18:fe:34:fbBig Grin9Big Grin0"

OK

AT+CWQAP


OK

AT+CWMODE=2


OK

AT+CWSAP="JJROBOTS_D0","87654321",5,3


OK
Start UDP server

AT+CIPMUX=0


OK

AT+CIPMODE=1


OK

AT+CIPSTART="UDP","192.168.4.2",2223,2222,0

0,CONNECT

OK
Gyro calibration... DONT MOVE!
offset: -321 stddev: 2.37

AT+CIPSEND


>
Servo init
Stepers init
BATT:68
BROBOT by JJROBOTS v2.82
Start...
0.00 0.00 -1.87,-0.02
0.01 0.00 -1.87,-0.04
0.01 0.00 -1.87,-0.06
0.01 0.00 -1.87,-0.07
0.01 0.00 -1.87,-0.09
0.01 0.00 -1.87,-0.11
0.01 0.00 -1.86,-0.13
0.01 0.00 -1.86,-0.14
0.01 0.00 -1.86,-0.16
0.01 0.00 -1.86,-0.18
0.01 0.00 -1.86,-0.20
0.01 0.00 -1.86,-0.21
0.01 0.00 -1.86,-0.23
0.01 0.00 -1.86,-0.24
0.01 0.00 -1.86,-0.26
0.01 0.00 -1.86,-0.28
0.01 0.00 -1.86,-0.29
0.01 0.00 -1.86,-0.31
0.01 0.00 -1.86,-0.32
0.01 0.00 -1.86,-0.34
0.01 0.00 -1.85,-0.35
0.01 0.00 -1.85,-0.37
0.01 0.00 -1.85,-0.38
0.01 0.00 -1.85,-0.40
0.01 0.00 -1.85,-0.41
0.01 0.00 -1.85,-0.43
0.01 0.00 -1.85,-0.44
0.01 0.00 -1.85,-0.46
0.01 0.00 -1.85,-0.47
0.01 0.00 -1.85,-0.48
0.01 0.00 -1.85,-0.50
0.01 0.00 -1.85,-0.51
0.01 0.00 -1.85,-0.52
0.01 0.00 -1.85,-0.54
0.01 0.00 -1.84,-0.55
0.01 0.00 -1.84,-0.56
MPU6050 Error:-11
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
09-07-2017, 07:58 AM
Post: #4
RE: help needed :)
There is an error reading the sensor. The length of the read data is not the correct one.
Check connections and fake contacts.
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Post Reply 


Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)