Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stepper motors are spinning in high speed
10-26-2016, 02:55 AM
Post: #1
Stepper motors are spinning in high speed
Hi,

Upload and compile BROBOT.ino on Arduino Leonardo successfully but the motors are spinning in high speed continuously. Is it normal and how to let the motors stop? Thanks!
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
10-26-2016, 08:22 PM
Post: #2
RE: Stepper motors are spinning in high speed
If the motors reverse when you lean the robot in opposite directions, this may be normal. Place the robot on the floor and manually lean it forwar and backward until it want to balance itself.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
11-30-2016, 07:20 AM
Post: #3
RE: Stepper motors are spinning in high speed
(10-26-2016 08:22 PM)PickyBiker Wrote:  If the motors reverse when you lean the robot in opposite directions, this may be normal. Place the robot on the floor and manually lean it forwar and backward until it want to balance itself.

My motors also spinning in high speed but when I tilt it, the direction also changed. But the thing is, when I lift and hold it in stable position, it keeps running. Then when I put on the ground, the motor seems not strong enough to balance. I use Nema 17 (17HS4401) which has 40Ncm holding torque.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
11-30-2016, 11:13 AM
Post: #4
RE: Stepper motors are spinning in high speed
Are you adding grip to the wheels? That is mandatory
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
12-01-2016, 07:37 AM
Post: #5
RE: Stepper motors are spinning in high speed
(11-30-2016 11:13 AM)JohnQ Wrote:  Are you adding grip to the wheels? That is mandatory
I think the wheel and motor shaft are held enough.
The motors keep stalling. Please help.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
12-01-2016, 11:05 AM
Post: #6
RE: Stepper motors are spinning in high speed
(12-01-2016 07:37 AM)ewo Wrote:  
(11-30-2016 11:13 AM)JohnQ Wrote:  Are you adding grip to the wheels? That is mandatory
I think the wheel and motor shaft are held enough.
The motors keep stalling. Please help.

Send a video. That will help a lot
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
12-05-2016, 02:31 AM
Post: #7
RE: Stepper motors are spinning in high speed
MY BAD!

I did not know that the robot should be laid down first to calibrate! I just read the instruction. Then It works like a charm! Thank you for your help.

Now I just need to tune the PID.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Post Reply 


Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)