Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 1 Votes - 5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Error messages when sending code to board
10-16-2016, 09:49 PM
Post: #1
Error messages when sending code to board
Hi,

I recently purchased Brobot board and Arduino Leonardo including stepper robots drivers from JJrobots and trying to upload the code to the Leonardo board, when getting following error message:

Arduino: 1.6.12 (Windows 10), Board: "Arduino Leonardo"

C:\Robotics\arduino-1.6.12-windows\arduino-1.6.12\BROBOT\BROBOT.ino:8:19: warning: character constant too long for its type

<meta charset='utf-8'>

^

BROBOT:22: error: stray '\302' in program

<title>B-ROBOT/BROBOT.ino at master · jjrobots/B-ROBOT · GitHub</title>

^

BROBOT:22: error: stray '\267' in program

BROBOT:22: error: stray '\302' in program

BROBOT:22: error: stray '\267' in program

C:\Robotics\arduino-1.6.12-windows\arduino-1.6.12\BROBOT\BROBOT.ino:135:8: warning: missing terminating ' character

<!-- '"` --><!-- </textarea></xmp> --></option></form><form accept-charset="UTF-8" action="/jjrobots/B-ROBOT/search" class="js-site-search-form" data-scoped-search-url="/jjrobots/B-ROBOT/search" data-unscoped-search-url="/search" method="get"><div style="margin:0;padding:0;display:inline"><input name="utf8" type="hidden" value="&#x2713;" /></div>

^

BROBOT:135: error: missing terminating ' character

<!-- '"` --><!-- </textarea></xmp> --></option></form><form accept-charset="UTF-8" action="/jjrobots/B-ROBOT/search" class="js-site-search-form" data-scoped-search-url="/jjrobots/B-ROBOT/search" data-unscoped-search-url="/search" method="get"><div style="margin:0;padding:0;display:inline"><input name="utf8" type="hidden" value="&#x2713;" /></div>

^

C:\Robotics\arduino-1.6.12-windows\arduino-1.6.12\BROBOT\BROBOT.ino:392:126: warning: missing terminating " character

<a href="/jjrobots/B-ROBOT/commit/c492d9344b296eb755e6342c4ba7b1f1feffa595" class="message" data-pjax="true" title="New version

^

BROBOT:392: error: missing terminating " character

<a href="/jjrobots/B-ROBOT/commit/c492d9344b296eb755e6342c4ba7b1f1feffa595" class="message" data-pjax="true" title="New version

The full list of messages is much longer.


Can you advise what I need to change in order to upload the code to the board?

Thank you
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
10-17-2016, 09:51 PM
Post: #2
RE: Error messages when sending code to board
It looks like this version of IDE has problem with the source code, try an older version like 1.6.8.
Good luck!
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
10-18-2016, 02:11 AM
Post: #3
RE: Error messages when sending code to board
(10-17-2016 09:51 PM)jimmy Wrote:  It looks like this version of IDE has problem with the source code, try an older version like 1.6.8.
Good luck!

getting the same error messages even using the older version of 1.6.8 or 1.6.6. Using the code version available on: https://github.com/jjrobots/B-ROBOT/tree/master/BROBOT
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
10-18-2016, 08:14 AM
Post: #4
RE: Error messages when sending code to board
Jimmy is right. The problem is created by the IDE. Use the Arduino IDE 1.6.5, the one suggested in the B-robot Assembly guide. We have tested and compiled the code with that version. (actually, with the later versiond too: the warning messages are just warnings, the code should be compiled without issues) ;-)
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
10-18-2016, 10:22 AM
Post: #5
RE: Error messages when sending code to board
milan_flash
Copy the whole file from the root directory, unzip and fill sketch BROBOT.ino. Do not copy it from the context menu "Save as ..." !!! In the latter case, the html code tags are added.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
11-12-2016, 06:45 PM
Post: #6
RE: Error messages when sending code to board
(10-18-2016 10:22 AM)KomX Wrote:  milan_flash
Copy the whole file from the root directory, unzip and fill sketch BROBOT.ino. Do not copy it from the context menu "Save as ..." !!! In the latter case, the html code tags are added.
This works fine, thank you
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
11-19-2016, 07:44 AM
Post: #7
RE: Error messages when sending code to board
I have a different upload error using
Arduino: 1.6.12 (Windows 10), Board: "Arduino Leonardo"

In file included from C:\User\Admin..\..\BROBOT|BROBOT.ino:51:0:

C:\Users\Admin..\..\libraries\MPU6050/JJ_MPU6050_DMP_6Axis.h:746:0: error: error: unterminated ardument list invoking macro "DEBUG_PRINTLN"

exit status 1
Error compiling for board Arduino Leonardo.

Need help, thanks.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
11-20-2016, 06:22 PM
Post: #8
RE: Error messages when sending code to board
Use the recommended Arduino IDE: 1.6.5 version
Did you install the b-robot libraries?
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Post Reply 


Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)