Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Having problems detecting the Arduino?: Checking things
04-09-2019, 12:07 PM
Post: #11
RE: Having problems detecting the Arduino?: Checking things
Sphere-O-Bot Arduino Leonardo does not connect to InkScape on one computer running Windows 10. The EggBot extension is available but InkScape does not see it.
I can use the Arduino IDE serial monitor window and send the SM,2000,0,-200 command and Shere-O-Bot head motor drives.
When I try to use the EggBot extension in InkScape I get the following message:
Traceback (most recent call last): (Yes, I have changed the eggbot.py file with the one mentioned in other places on this forum.

File "eggbot.py", line 1406, in <module>
e.affect()
File "C:\Program Files\Inkscape\share\extensions\inkex.py", line 268, in affect
self.effect()
File "eggbot.py", line 318, in effect

self.EggbotOpenSerial()
File "eggbot.py", line 1299, in EggbotOpenSerial
self.serialPort = self.getSerialPort()
File "eggbot.py", line 1356, in getSerialPort
for strComPort in eggbot_scan.findEiBotBoards():
File "C:\Program Files\Inkscape\share\extensions\eggbot_scanwin32.py", line 6, in findEiBotBoards
hKey = _winreg.OpenKey( hReg, r"SYSTEM\CurrentControlSet\Enum\USB\VID_04D8&PID_FD92" )
WindowsError: [Error 2] The system cannot find the file specified

I have replaced the eggbot.py with the one recomended in another thread on this forum. I have also made sure the serial port is com 2 and is at 9600,8,none,1 and none for the flow control.

Again the motor does drive in the serial monitor window of the arduino ide.

help please.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Post Reply 


Messages In This Thread
RE: Having problems detecting the Arduino?: Checking things - dhl452@gmail.com - 04-09-2019 12:07 PM

Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)