JJRobots COMMUNITY
Error messages when sending code to board - Printable Version

+- JJRobots COMMUNITY (http://forums.jjrobots.com)
+-- Forum: JJrobots (/forumdisplay.php?fid=1)
+--- Forum: B-Robot (/forumdisplay.php?fid=2)
+--- Thread: Error messages when sending code to board (/showthread.php?tid=1117)



Error messages when sending code to board - milan_flash - 10-16-2016 09:49 PM

Hi,

I recently purchased Brobot board and Arduino Leonardo including stepper robots drivers from JJrobots and trying to upload the code to the Leonardo board, when getting following error message:

Arduino: 1.6.12 (Windows 10), Board: "Arduino Leonardo"

C:\Robotics\arduino-1.6.12-windows\arduino-1.6.12\BROBOT\BROBOT.ino:8:19: warning: character constant too long for its type

<meta charset='utf-8'>

^

BROBOT:22: error: stray '\302' in program

<title>B-ROBOT/BROBOT.ino at master · jjrobots/B-ROBOT · GitHub</title>

^

BROBOT:22: error: stray '\267' in program

BROBOT:22: error: stray '\302' in program

BROBOT:22: error: stray '\267' in program

C:\Robotics\arduino-1.6.12-windows\arduino-1.6.12\BROBOT\BROBOT.ino:135:8: warning: missing terminating ' character

<!-- '"` --><!-- </textarea></xmp> --></option></form><form accept-charset="UTF-8" action="/jjrobots/B-ROBOT/search" class="js-site-search-form" data-scoped-search-url="/jjrobots/B-ROBOT/search" data-unscoped-search-url="/search" method="get"><div style="margin:0;padding:0;display:inline"><input name="utf8" type="hidden" value="&#x2713;" /></div>

^

BROBOT:135: error: missing terminating ' character

<!-- '"` --><!-- </textarea></xmp> --></option></form><form accept-charset="UTF-8" action="/jjrobots/B-ROBOT/search" class="js-site-search-form" data-scoped-search-url="/jjrobots/B-ROBOT/search" data-unscoped-search-url="/search" method="get"><div style="margin:0;padding:0;display:inline"><input name="utf8" type="hidden" value="&#x2713;" /></div>

^

C:\Robotics\arduino-1.6.12-windows\arduino-1.6.12\BROBOT\BROBOT.ino:392:126: warning: missing terminating " character

<a href="/jjrobots/B-ROBOT/commit/c492d9344b296eb755e6342c4ba7b1f1feffa595" class="message" data-pjax="true" title="New version

^

BROBOT:392: error: missing terminating " character

<a href="/jjrobots/B-ROBOT/commit/c492d9344b296eb755e6342c4ba7b1f1feffa595" class="message" data-pjax="true" title="New version

The full list of messages is much longer.


Can you advise what I need to change in order to upload the code to the board?

Thank you


RE: Error messages when sending code to board - jimmy - 10-17-2016 09:51 PM

It looks like this version of IDE has problem with the source code, try an older version like 1.6.8.
Good luck!


RE: Error messages when sending code to board - milan_flash - 10-18-2016 02:11 AM

(10-17-2016 09:51 PM)jimmy Wrote:  It looks like this version of IDE has problem with the source code, try an older version like 1.6.8.
Good luck!

getting the same error messages even using the older version of 1.6.8 or 1.6.6. Using the code version available on: https://github.com/jjrobots/B-ROBOT/tree/master/BROBOT


RE: Error messages when sending code to board - JJrobots JP - 10-18-2016 08:14 AM

Jimmy is right. The problem is created by the IDE. Use the Arduino IDE 1.6.5, the one suggested in the B-robot Assembly guide. We have tested and compiled the code with that version. (actually, with the later versiond too: the warning messages are just warnings, the code should be compiled without issues) ;-)


RE: Error messages when sending code to board - KomX - 10-18-2016 10:22 AM

milan_flash
Copy the whole file from the root directory, unzip and fill sketch BROBOT.ino. Do not copy it from the context menu "Save as ..." !!! In the latter case, the html code tags are added.


RE: Error messages when sending code to board - milan_flash - 11-12-2016 06:45 PM

(10-18-2016 10:22 AM)KomX Wrote:  milan_flash
Copy the whole file from the root directory, unzip and fill sketch BROBOT.ino. Do not copy it from the context menu "Save as ..." !!! In the latter case, the html code tags are added.
This works fine, thank you


RE: Error messages when sending code to board - wiroon - 11-19-2016 07:44 AM

I have a different upload error using
Arduino: 1.6.12 (Windows 10), Board: "Arduino Leonardo"

In file included from C:\User\Admin..\..\BROBOT|BROBOT.ino:51:0:

C:\Users\Admin..\..\libraries\MPU6050/JJ_MPU6050_DMP_6Axis.h:746:0: error: error: unterminated ardument list invoking macro "DEBUG_PRINTLN"

exit status 1
Error compiling for board Arduino Leonardo.

Need help, thanks.


RE: Error messages when sending code to board - JJrobots JP - 11-20-2016 06:22 PM

Use the recommended Arduino IDE: 1.6.5 version
Did you install the b-robot libraries?