JJRobots COMMUNITY

Full Version: Servo not able to stand robot
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
I recently bought two of the B robots. Had fun assembling and installing the code.
One has a weak servo, or something? It taps the ground and lifts the bot slightly but not enough to get it up-right.
The other one works normal and rights itself quickly.
Both have the arm straight up when driving.
Do I have a weak servo?
Has anybody else run into this problem?
Can I just plug into servo 2 socket to test?
Hmmm. Does the arm shakes a little while driving? Is there any "pushing up force" difference when the B-robot is laying down on any particular side?
The servo, yes could be damaged (gears) Unlikely but possible! Contact jjRobots, they have a great customer service.
(02-06-2019 10:01 PM)JohnQ Wrote: [ -> ]Hmmm. Does the arm shakes a little while driving? Is there any "pushing up force" difference when the B-robot is laying down on any particular side?
The servo, yes could be damaged (gears) Unlikely but possible! Contact jjRobots, they have a great customer service.

No. Shakes when calibrating but runs around with arm straight up just like my other one after calibration.
Hits the ground and lifts a little when it falls (same each direction) But not enough to stand it up.
I switched the servo from the working bot to this one and it now stands fine. Guess I got a bad servo.
(02-12-2019 02:25 PM)rgray Wrote: [ -> ]I switched the servo from the working bot to this one and it now stands fine. Guess I got a bad servo.

We will send you a replacement. Please confirm you purchase ID and email us with a delivery address ;-)
Reference URL's