JJRobots COMMUNITY

Full Version: Brainshield 3.1 problem. Flushing ?
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Hi

I´m wondering if i can flush my brainshield V3.1 ?

Due to what reason ever it does not respond to AT-commands anymore. I only get timeouts...

I tested a 2nd brainshield for reference, which works well.

Output of properly defective brainshield:

WIFI init
!Timeout!

ets Jan 8 2013,rst cause:2, boot modeSad3,7)

load 0x40100000, len 1856, room 16
tail 0
chksum 0x63
load 0x3ffe8000, len 776, room 8
tail 0
chksum 0x02
load 0x3ffe8310, len 552, room 8
tail 0
chksum 0x79
csum 0x79

chksum 0x79
csum 0x79

2nd boot version : 1.5
SPI Speed : 40MHz
SPI Mode : DIO
SPI Flash Size & Map: 32Mbit(512KB+512KB)
jump to run user1 @ 1000

Timeout !

thx for any advice.

Kai
Looks like that the WIFI module is not working:
I know it from this sentence:
"WIFI init-> !Timeout!"

There is no easy way to flush the WIFI module. The Brain shield has some pads on its surface to access to the ESP wifi module memory but you will need to get an ATMEL programmer and create your own cable: a mess
Contact us at: info@jjrobots.com with your order id and we will see what we can do ;-)
(09-26-2018 11:38 AM)JJrobots JP Wrote: [ -> ]Looks like that the WIFI module is not working:
I know it from this sentence:
"WIFI init-> !Timeout!"

There is no easy way to flush the WIFI module. The Brain shield has some pads on its surface to access to the ESP wifi module memory but you will need to get an ATMEL programmer and create your own cable: a mess
Contact us at: info@jjrobots.com with your order id and we will see what we can do ;-)

Thx for reply and offering help. I will come back on mail channel.


Kai
Reference URL's